למצ'ואיזם יש דרכים משלו. בני שבט הפאנטי (נכתב: Fante) שוכנים לאורך חופה של מדינת גאנה. בעבר הרחוק, פעלו בכפרים שלהם ארגונים מקומיים, מעין צבאיים, שכונו "חברות אסאפו". אסאפו בשפת בני האקאן משמעה "אנשי המלחמה" והחברים הגנו על התושבים מפני אויבים מקומיים וזרים. הם אימצו לעצמם -בהשפעה אירופאית- טקסים וסמלי מיליטריה ובהם דגלי בד צבעוניים, שכונו פרנקהה (Frankaa ). בסוף המאה ה-19, כשגאנה עברה לחסות השלטון הבריטי, סיימו חברות האסאפו את תפקידן הצבאי, אבל המשיכו למלא תפקיד סמלי פעיל בחברת הפאנטי. וכך המצב גם כיום.
הדגלים הם קודים פנימיים של קבוצות האסאפו ולכל חברה יש סמלים משלה, שמבטאים אומץ, כוח, נחישות ושאר תכונות שהייתם מצפים למצוא בארגון מכובד של זכרי אלפא. גבר שמעוניין להתקבל למועדון האסאפו בכפרו, מתבקש להזמין אצל האומן המקומי דגל עטור סמלים ולהקדיש אותו לקבוצה. בני הפאנטי מניפים את הדגלים בטקסים חגיגיים, בפסטיבלים או להבדיל, בהלוויות של חברי אסאפו שהלכו לעולמם.
גם מי שלא בקיא בקודים המקומיים, יכול להתרשם מדמויות החיילים החמושים, האריות והתרנגולים, שמסמלים גבריות ועוצמה. עד שנת 1957, בה זכתה גאנה בעצמאות, נרקמו על דגלים רבים סמלי היוניון-ג'ק הבריטי. כיום, רקום עליהם דגל גאנה. ולמרות המסרים התקיפים, קשה שלא לחייך למראה האפליקציות הנאיביות שרקומות על הדגלים. הן מעוררות סימפטיה יותר מאשר אימה.
דגלי הפאנטי אסאפו נמכרים לאספנים להוטים במערב (ויש רבים כאלה) במאות דולרים לדגל. וגם ביותר מזה. בebay אפשר למצוא לפעמים דגלים במחירי מציאה.
חלק מהדגלים הייתי שמחה לתלות אצלי בבית.שבת שלום
השבמחק