מי צריך אי במטבח? התשובה ההגיונית היא: מי שיש לו מטבח קטן וזקוק למשטח עבודה נוסף. אבל כאן בדיוק מצוי המכשול: מי שיש לו מטבח קטן ממילא אין לו מקום ליחידת עבודה מגושמת, שתפריע לתנועה בחלל. ומי שיש לו מטבח גדול, ממילא לא זקוק לאי מהסיבות ההפוכות.
העצה הטובה ביותר לחובבי הבישול, שמשתוקקים לספח אי למטבחם דל המידות היא: תשכחו מזה! תעבדו עם מה שיש לכם.
ולמי שבכל זאת מתעקש, מומלץ לוותר על האי הקלאסי, הסגור והנייח וללכת על שולחן עבודה נייד מעץ או מתכת. יתרונותיו של אי כזה ברורים מאליהם: קל לשנע אותו, הוא בעל מבנה פתוח שלא סוגר ויזואלית את המטבח ויוצר אשליה של חלל גדול יותר. ובנוסף- הוא הרבה יותר זול ופרקטי ואפשר להשתמש בו גם כשולחן אוכל, בשעת הצורך.
הנה מספר דוגמאות מהרשת לאיים ניידים כאלה:
כשיהיה לי מטבח שלי.....השולחן בתמונה הראשונה מתאים לי בדיוק!
השבמחקהיי ציפי.
השבמחקאפשר למצוא שולחנות דומים לזה בשוק הפשפשים בסכומים מצחיקים. אבל הוא מסיבי יחסית ולכן לא מתאים למטבח קטן. צריך מטבח בינוני+ כדי לאכלס אותו.
:-).